Vııı. Bakım Teknolojileri Kongresi Başladı

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın gerçekleştirdiği, “VIII. Bakım Teknolojileri Kongresi” Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Vııı. Bakım Teknolojileri Kongresi Başladı

 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın gerçekleştirdiği, “VIII. Bakım Teknolojileri Kongresi” Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.

 

Ana teması ‘Bakım için Tasarım – Mühendislikte Bakım Eğitimi’ olan ve üç gün sürecek kongrenin açılış konuşmalarını; PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Kongre Sekreteri ve PAÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Konstrüksiyon ve İmalat Bölümü A.D. Başkanı Prof. Dr. Cemal Meran, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tefik Demirçalı, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek yaptı. 

 

Kongre Sekreteri ve PAÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Konstrüksiyon ve İmalat Bölümü A.D. Başkanı Prof. Dr. Cemal Meran yapmış olduğu açılış konuşmasında; ‘Hazırlığı bir yıl süren bu kongrenin çağdaş bilgi ve teknolojinin etkin tartışıldığı bir platform olmasını amaçlamamızın yanı sıra, Bakım Mühendisliği meslek disiplininin gelişmesi ve kurumsallaşması yönündeki çalışmalara ivme kazandırmaktır’ diyerek kongrenin anlam ve önemine değindi. Ülkemizde ‘Bakım Mühendisliği Eğitimi’ verilmediğini vurgulayan Prof. Dr. Meran, bu açığın giderilmesi için üniversite ve odaların daha çok çaba göstermesi gerektiğini ve acilen inisiyatif alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Bu yıl sekizincisini düzenledikleri Bakım Teknolojileri Kongresi’nin tekrar doğduğu topraklara gelmesinin neşesini yaşamakta olduklarını söyleyen TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tefik Demirçalı, bakım yapılabilirliğin herhangi bir sistemin tasarım aşamasında başladığı varsayımıyla, mühendislik eğitimi esnasında ve sonrasında bilinçlenmeye yönelik ne tür çalışmalar yapılabileceğinin tartışılmasının gerekli olduğunu belirtti. Bu konunun önemine istinaden VIII. Bakım Teknolojileri Kongresi’nin ana teması bakım için tasarım, mühendislikte bakım eğitimi olarak belirlendiğini vurgulayan Tefik Demirçalı, düzenlenen kongrenin bakım sektörüne, bu sektörde çalışan teknik personele, Denizli’ye ve ülkemize yararlı olmasını diliyorum’ dedi.

 

Makine Mühendisleri Odası’nın diğer uzmanlık dallarında olduğu gibi bakım teknolojilerine yönelik olarak da geliştirici çalışmalarda bulunmayı temel görevlerinden biri olarak gördüğünü vurgulayan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, 14 yıldır bu çerçevede düzenlenen Bakım Teknolojileri Kongreleri’nin düzenlenen kongreler arasında en kapsamlı, en nitelikli, etkinlik olduğunu söyledi. MMO Genel Başkanı Ali Ekber, ‘Bu kongreyi odamız sanayi ve hizmet alanlarının görünmeyen bir yüzüne ışık tuttuğu için siz değerli akademisyen, meslektaş ve uzmanlarla birlikte haklı bir gururu paylaşmaktadır. Ülkemiz açısından makinede üretim ara girdilerinde dışa bağımlılığının ve işletme maliyetlerinin arttığı, teknolojideki gelişmelerin takibinin vazgeçilmez olduğu, rekabetin uluslararası planda kızıştığı günümüzde, makinede tesislerin, arızasız, sorunsuz bakımsız ve uzun ömürlü çalışabilmesi ve doğru ve planlı bakım yaklaşımı ile olanaklıdır. Bu noktada, bakım mühendisliği ve yönetimi konularında atılacak adımlar ve getirileri hiç de azımsanmayacak bir boyutta olduğu düşünülmelidir’ diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Yapılan kongrenin Pamukkale Üniversitesi ile ortak yapılmasından ve kongreye ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, ‘Üniversitemizin 25.yılı ve fakültemizin 41. yılı etkinlikleri kapsamında Makine Mühendisleri Odası’nın Denizli Şubesi ile ortak düzenlenen bu etkinliğe bizler, yönetimimiz ve fakültemiz öğretim üyelerimiz ile aktif olarak destek vermekten dolayı onur duyuyoruz’ dedi. Prof. Dr. Tülek, ‘Geleneksel bakım yöntemlerinin dışında son yıllarda ortaya çıkmış güncel bakım yöntemlerinin, araç ve gereçlerinin endüstri uygulamaları da göz önünde tutularak çok yönlü bir şekilde tartışılacağı bu kongrenin beklenen amaçlara ulaşmasını diliyorum’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

Açılış töreninde konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, ‘Üniversitemiz ev sahipliğine Makine Mühendisleri Odası’nın öncülüğünde üç gün boyunca sürecek olan bu kongre vesilesiyle siz değerli konuklarımızı üniversitemizde ağırlamaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim’ dedi. Konusunda uzman kişi ve kuruluşların, akademisyenler, öğrenciler ve bakım personeli ile bilgi ve paylaşımlarını gerçekleştirecekleri bu etkinliğin, tüm paydaşlar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kılınçarslan,  üretimde sıfır hata temelinin ana hedef yapılması başarıyı ve verimi arttıracak olup, hatalara karşı küçükten büyüğe doğru sıfırlama eğiliminin tüm dünyada kabul gören bir yöntem olduğunun altını çizdi, Başarıyı yakaladıktan sonra sürekliliği sağlamanın da önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kılınçarslan, bakım konusunda sorunlardan birinin uzmanlaşma olduğunu vurgularken, planlı bakıma dikkat çekti.

 

Açılış konuşmalarının sona ermesi ile kongre, oturum başkanlığını Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Yunus Yener’in üstlendiği açılış konferansı ile devam etti. Açılış konferansında oturumda konuk konuşmacı olan TMMOB MMO Danışmanı Ekonomist Yazar Mustafa Sönmez’in yaptığı ‘Büyümede Düşük Kalite ve Sanayisizleşme Tehlikesi’ başlıklı sunumu ile sona erdi.

 

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde üç gün boyunca sürecek kongrede 4 ayrı salonda paralel oturumlarda konusunda uzman kişiler bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı 40 bildiri, 14 seminer, 1 panel gerçekleştirilecek. Kongre boyunca katılımcılara 7 ayrı kurs da verilecek. Kongre kapsamında, 32 firmaya ait ürün ve faaliyetler de sergi alanında sergilenecek.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 10.01.2025 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık