Uyum Mahalle Buluşmalarının 22. si Denizli’de Gerçekleştirildi
Genel Müdürlüğümüz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Uyum Mahalle Buluşmaları”nın 22.si 16 Ekim 2019 Çarşamba günü Denizli’de gerçekleştirildi.
Uyum Mahalle Buluşmalarının 22. si Denizli’de Gerçekleştirildi
Genel Müdürlüğümüz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Uyum Mahalle Buluşmaları”nın22.si 16 Ekim 2019 Çarşamba günü Denizli’de gerçekleştirildi.
Programa; Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar,Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Nejdet Yılmaz, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Denizli İl Göç İdaresi Müdür Vekili Maksut Burak Dağgezçok sayıda bürokrat, yerel halk ve yabancı misafirkatıldı.
Suriyeli hat sanatçısı MohamadBasıtı’nın sergi alanını gezilmesi ve Suriyeli Hazır Yaser Hırallah’ın Kuran tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar: “Türk milletine sığınan komşularımıza bu zor süreçte misafirperverliğimizi göstermeliyiz. Böyle bereketli Halil İbrahim sofralarında buluşmak birbirimizi anlamak açısından çok değerlidir. “ dedi.
Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe Ok şöyle konuştu: “ Farklı uyruklardan kardeşlerimizle aynı sofranın altında gönül coğrafyamızın o eski nağmelerini, güftelerini, bestelerini aramaya çalışıyoruz. 192 farklı ülkeden 5 milyona yakın insanı bir arada yaşatabilmek işte bu mahalle kültürüne ve mahalle ahlakına sahip olabilmekten geçiyor. Hiçbir zaman unutmamanızı isterim.”
Yabancılar ve yerel toplum arasındaki bağların güçlendirilmesi, her iki toplumun bir araya gelmesini sağlayacak bir sosyal ortamın oluşturulması amacıyla düzenlenen Uyum Mahalle Buluşması etkinliğinde konuşan Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu : “Batan güneş nasıl ki yaşananları alıp götürüyorsa doğangüneşte kucağında yeni umutlarla gelecektir. Bugünlerde birlikte biz olmak, birbirimize destek olmak,birarada olmak bir olmak en önemli şiarımız olmalıdır.Suriye iç savaşından bugüne geride bıraktığımız 8 yılda birçokşey paylaştık, birbirimizin komşusu olduk, birbirimizden çok şey öğrendik. Yarın Suriye’de inşallah istikrarlı bir ortamın oluşması halinde biliyoruz ki Suriyeli kardeşlerimizyurtlarına dönmek isteyeceklerdir.” şeklinde konuştu.
Denizli İl Göç İdaresi Müdür Vekili Maksut Burak Dağgez ise: “Farklı kültürlerin bir araya gelmesini sağlayacak sosyal ortamlar oluşturmak farklı toplumların benzerliklerini ortaya çıkarmak, farklılıkların kültürel zenginlik olduğunu farkına varılması açısından çok önemlidir. İşte bu sebeple mahalledeki komşularımızla bu sofrada buluştuk.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Göç Uzmanı Mustafa Salihpaşaoğlu’nun bilgilendirme sunumu yaptığı etkinlikte; İranlı MitaKavousipour ve Afgan SayedAlawadinMaqoul’ın başarı hikâyelerine de yer verildi. Yerel halk ve yabancıların bir araya geldiği etkinlikte ayrıca, Afrikalı öğrenci dans topluluğu gösterisi ve Mahalle filmi gösterimi ile Doğru Bilinen Yanlışlar video gösterimi gerçekleştirildi.
Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe Ok ve Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu etkinlik öncesinde Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzü ziyaret etti, kurum içerisinde incelemelerde bulunarak İl göçün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.