Baro Başkanı Müjdat İlhandan Önemli Açıklama
Trafik Kazası sonrasında olayların mağdurlarının kendisi ya da yakınlarıyla temasa geçerek, hukuki haklarını takip etme konusunda vekalet alan ve kendisini hasar şirketi yetkilisi olarak tanıtan kişilerin varlığı hepimiz tarafından bilinmektedir
Anadolu Güneşi
Trafik Kazası sonrasında olayların mağdurlarının kendisi ya da yakınlarıyla temasa geçerek, hukuki haklarını takip etme konusunda vekalet alan ve kendisini hasar şirketi yetkilisi olarak tanıtan kişilerin varlığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Sadece baro üyesi avukatların faaliyet gösterdiği ve hizmet sunduğu bir alanda aracılar/komisyoncular/hasar danışmanlık/sigorta danışmanlık/ şirketleri sizin kazazede olarak veya ölen yakını olarak hakların savunulması konusunda Avukatlık Kanunu'nun 35. ve 63/3. maddeleri gereği; danışmanlık hizmetinde bulunamazlar.
Bu nedenle; afaki ücretler alarak hukuk eğitimi almamış, bilgisiz kişiler tarafından yönetilen, haksız kazanç sağlayan kişi ve/veya şirketler hakkında, Denizli Barosu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmaktayız; suç duyurularımız sonrasında açılan davalarda bu tür hizmet ürettiğini iddia edenler yargı kararıyla da cezalandırılmaktadır.
Denizli Barosu, Avukatlık Kanunu’ na aykırı şekilde hukuki danışmanlık hizmeti veren internet siteleri ile gerçek ve tüzel kişiler aleyhine yürüttüğü çalışmalara hızla devam etmektedir ve devam edecektir.
Trafik Kazası mağduru olduysanız ya da yakınınızı trafik kazasında kaybettiyseniz doğrudan bir avukata danışmanızı, tüm konuları detaylı bir şekilde görüşüp, dosyanızla ilgili bir kez hak kaybına uğrayıp, manevi kaybınızın yanında maddi kayıplara da uğramamanız için mutlaka hukuk bürolarından hizmet almanızı önerdiğimizi kamuoyuna ile saygılarımızla duyururuz.
Avukat Müjdat İLHAN
Denizli Barosu Başkanı
Madde 35 – (Değişik: 26/2/1970 - 1238/1 md.)
Kanun işlerinde ve hukuki meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem veya yargı yetkisini haiz bulunan diğer organlar huzurunda gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adli işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek, yalnız baroda yazılı avukatlara aittir.
Baroda yazılı avukatlar birinci fıkradakiler dışında kalan resmi dairelerdeki bütün işleri de takip edebilirler.
(Değişik üçüncü fıkra: 23/1/2008-5728/329 md.) Dava açmaya yeteneği olan herkes kendi davasına ait evrakı düzenleyebilir, davasını bizzat açabilir ve işini takip edebilir. Ancak, Türk Ticaret Kanununun 272 nci maddesinde ön görülen esas sermaye miktarının beş katı veya daha fazla esas sermayesi bulunan anonim şirketler ile üye sayısı yüz veya daha fazla olan yapı kooperatifleri sözleşmeli bir avukat bulundurmak zorundadır. Bu fıkra hükmüne aykırı davranan kuruluşlara Cumhuriyet savcısı tarafından sözleşmeli avukat tayin etmedikleri her ay için, sanayi sektöründe çalışan onaltı yaşından büyük işçiler için suç tarihinde yürürlükte bulunan, asgarî ücretin iki aylık brüt tutarı kadar idarî para cezası verilir.
Hukuk ve Ceza Muhakemeleri Usulleri kanunları ile diğer kanun hükümleri saklıdır.
Madde 63 – …
(Değişik üçüncü fıkra: 23/1/2008-5728/334 md.) Avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde muvazaalı yoldan alacak devralarak ve kanunların tanıdığı başka hakları kötüye kullanarak avukatlara ait yetkileri kullananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırlar.